Muhammedkarikaturene i jyllands-posten

Muhammedkarikaturene i Jyllands-Posten – Wikipedia

september 2005 da den danske avisen Jyllands-Posten offentliggjorde tolv karikaturtegninger av den islamske profeten Muhammed. Det førte til voldsom debatt om …

Karikaturstriden – Store norske leksikon

karikaturstriden – Store norske leksikon

Karikaturstriden startet da den danske avisen Jyllands-Posten i 2005 publiserte karikaturtegninger av profeten Muhammed. I løpet av 2006 fant alvorlige …

Karikaturstriden startet da den danske avisen Jyllands-Posten i 2005 publiserte karikaturtegninger av profeten Muhammed. I løpet av 2006 fant alvorlige voldshandlinger sted flere steder i verden, som reaksjon på publiseringen av karikaturene. Det var første gang noe som hadde blitt publisert i en nasjonal, nordisk avis fikk globale konsekvenser av en slik styrke.

Onsdag er det ti år siden striden startet og Jyllands-Posten …

29. sep. 2015 — I dag har de voldsomme demonstrasjonene stilnet, men Muhammed-karikaturene er langt ifra glemt i den muslimske verden, mener Midtøsten-forsker …

Karikaturstriden i 2005/2006 – Elevkanalen

Elevkanalen – Karikaturstriden i 2005/2006

Karikaturstriden startet da den danske avisen Jyllands-Posten i 2005 publiserte karikaturtegninger av profeten Muhammed. I løpet av 2006 fant alvorlige …

I løpet av 2006 fant alvorlige voldshandlinger sted flere steder i verden, som reaksjon på publiseringen av karikaturtegningene.

Kurt Westergaard, Muhammed-karikatur – Nettavisen

Kurt Westergaard, Muhammed-karikatur | Tegneren Kurt Westergaard, kjent for sine Muhammed-karikaturer, er død

18. jul. 2021 — Tegneren Kurt Westergaard, som sto i sentralt i striden om de danske Muhammed-karikaturene, er død. Han ble 86 år gammel.

Tegneren Kurt Westergaard, som sto i sentralt i striden om de danske Muhammed-karikaturene, er død. Han ble 86 år gammel.

Ytringsfrihet og Muhammed-karikaturer – NUPI

Ytringsfrihet og Muhammed-karikaturer | NUPI

20. des. 2020 — Må man vise fram karikaturene? I 2020 var det 15 år siden den danske avisen Jyllands-Posten trykket tolv tegninger av profeten Muhammed.

Lærere over hele verden står overfor et vanskelig dilemma etter at en fransk lærer ble halshugget for å ha vist frem en karikatur av profeten Muhammed i undervisningen.

Han tok avgjørelsen om å trykke Muhammed-karikaturen i …

9. nov. 2015 — København (NTB): Flemming Rose, kjent for å ha trykket Muhammed-karikaturer i den danske avisen Jyllands-Posten, sier han nå slutter i …

Karikaturstriden i norske medier – Journalisten

30. sep. 2015 — Faksimile fra Jyllands-Posten onsdag med den opprinnelige … forelå den kristne dagsavisa Magazinets gjengivelse av Muhammed-karikaturene.

Planla terror mot Jyllands-Posten – NRK

27. okt. 2009 — Bakgrunnen er Muhammed-karikaturene som ble trykket i den danske avisen. Det amerikanske justisdepartementet opplyser at planen var å …

Trykker Muhammed-tegninger på nytt – VG

29. sep. 2010 — De omstridte Muhammed-karikaturene trykkes på nytt i Danmark når tidligere redaktør i Jyllands-Posten Flemming Rose kommer med sin nye bok.

De omstridte Muhammed-karikaturene trykkes på nytt i Danmark når tidligere redaktør i Jyllands-Posten Flemming Rose kommer med sin nye bok.

Keywords: muhammedkarikaturene i jyllands-posten