Oppussing – slik skaper du et flott resultat med enkle grep

Nordmenn flest bruker mye tid og store summer på oppussing hvert eneste år. Noe handler om nødvendig vedlikehold, men det er også mange prosjekter som handler om å holde interiøret oppdatert i et skiftende motebilde. Vi bruker tross alt en stor andel av vår våkne tid i eget hjem, da kan det være hyggelig med flotte omgivelser.

Vegger, gulv og andre overflater

Å overflatebehandle vegger og gulv trenger ikke å koste en formue, samtidig som nye farger, materialer, mønstre og teksturer virkelig kan skape et flott resultat. På en nettside som flottegulve.no finner du mye inspirasjon, forhandleren Flottegulve selger en mengde ulike typer gulv og tilbehør til rimelige priser.

Å legge nytt gulv trenger ikke å være komplisert, særlig ikke hvis du velger moderne klikkgulv som legges helt uten lim eller spesialverktøy. Å male eller tapetsere vegger er også et rimelig og relativt enkelt grep, det er kanskje listingen som blir det mest krevende momentet i løpet av oppussing av et vanlig oppholdsrom? Sett av god tid til den avsluttende finishen.

Forenkling og helhet med annen innredning

Å fjerne unødvendig rot er kanskje noe av det aller enkleste du kan gjøre når du vil skape ro i et rom. Hvis du bruker tid og penger på å fornye og pusse opp overflater, bør du definitivt sørge for at rommet ikke umiddelbart fylles opp med for mye møbler, pyntegjenstander og annet interiør.

Selv om det kan være vanskelig å se forbi den eksisterende innredningen i rommet, kan det være spennende å prøve å begynne med blanke ark. Se for deg hva du kan gjøre med rommet når det fortsatt står helt tomt – begynn å bygge opp innredningen med få og enkle elementer. La belysningen skape soner, og legg til rette for en løsning som er både moteriktig og klassisk. På den måten skaper du et virkelig positivt resultat med enkle grep.