Vær kreativ med det du har – skap din egen mote

Mote handler ikke bare om eksklusive designerklær og dyre merker, men også om å skape sin egen stil med rimelig midler. Det kan være noe så enkelt som å kombinere vintage-klær med festlige festivaltilbehør og billetbånd, eller kanskje å sy om noen plagg som du allerede har?

De små detaljene skaper helheten

Det er enkelt å skape sin egen stil med ulike tilbehør, du trenger ikke å kunne sy for å lage et unikt antrekk. Morsomme detaljer som billetbånd er ikke bare til festivalbruk, hvorfor ikke trykke egne i et litt mer eksklusivt materiale? Slike enkle tilbehør kompletterer andre plagg, og gjør antrekket helt unikt.

Smykker er selvfølgelig et aspekt ved dette, men samtidig er det også mulig å komplettere plagg med for eksempel et fargerikt skjerf eller et spennende belte. Det er smart å ha slike detaljer i bakhodet når du handler klær, slik at du velge plagg som åpner for variasjon senere.

Det er ikke vanskelig å sy

Det er faktisk ikke spesielt vanskelig å sy, når du vel har kommet over den første kneika med grunnleggende symaskinbruk. Sammenlignet med strikking og annet håndarbeid er det å sy om plagg med maskin svært tidseffektivt, og hvis du bruker gamle plagg er mye av jobben allerede gjort. Det betyr også at du kanskje kan klar deg uten de aller mest avanserte ferdighetene i begynnelsen.

Det finnes mange kurs for deg som vil utvikle deg når det gjelder å sy, men i tillegg er selvfølgelig internett en glimrende kilde til kunnskap. Det er øvelse som gjør mester, derfor er det viktig med mengdetrening. Å sy om ulike plagg vil kanskje ikke gi de helt fantastiske resultatene i begynnelsen, men etter hvert vil du bli alt mer trygg på de grunnleggende teknikkene. Da er det også enklere å begynne å eksperimentere med design som vil la deg skape din helt egne mote.